Persbericht 24 november 2021

 

Bestseller 'Alleen een beetje verliefd misschien...' van Lonneke van Engelen wordt verfilmd


UTRECHT – De succesroman Alleen een beetje verliefd misschien... van Lonneke van Engelen zal verfilmd worden. De filmrechten werden aangekocht door Tom de Mol Productions en Interstellar Pictures. De opnames staan vooralsnog gepland in 2023. Dutch FilmWorks zal verantwoordelijk zijn voor de distributie.

Het debuut van Lonneke van Engelen werd afgelopen jaar in mum van tijd een bestseller en kwam met stip binnen in alle hitlijsten. Van de in eigen beheer uitgegeven roman werden in negen maanden tijd meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Lonneke van Engelen komt in februari 2022 met een vervolg. Ook de filmrechten van dit tweede boek zijn al aangekocht.

Alleen een beetje verliefd misschien ... is een verhaal met herkenbare hoofdthema's als verlangen, schuldgevoel, spanning, erotiek, drama. Het boek vertelt het verhaal van een getrouwde vrouw, midden dertig, twee jonge kinderen. Geconfronteerd met haar man die vreemdgaat, geeft ze zichzelf ook over aan een hopeloze verliefdheid op de knapste collega van kantoor. Zonder enkele garantie gaat ze ervoor. Stiekeme afspraakjes, ontmoetingen op gure plekken, verstopt in zijn kledingkast, al haar spullen in het zwembad, bedreigingen door haar ex, haar huis beklad, lekke band. Maar...ze gaat ervoor en kiest voor haar minnaar. Met ruzie, verraad, een scheiding, twee rechtszaken, drie verhuizingen en een ontslag tot gevolg.

Over Lonneke van Engelen
Wie is Lonneke van Engelen? Een veel gestelde vraag op Google... Veel geruchten gaan de ronde. Grote namen van Nederlandse schrijvers worden genoemd. Niemand weet wie zij, of hij, is. De nieuwgierigheid is groot, gezien het succes van dit nieuwe Nederlandse talent. Het mysterie blijft, om haar kinderen en familie te beschermen, gezien de heftigheid van het verhaal. Schaamteloos, met een scherpe pen en een geestige blik op de realiteit, doet Lonneke geen enkele concessie aan de werkelijkheid en geeft zichzelf letterlijk bloot.

Over de makers
Producenten van Alleen een beetje verliefd misschien ... zijn Tom de Mol van Tom de Mol Productions en Marcel de Block van Interstellar Pictures. Samen produceren ze al jaren vele succesvolle speelfilms. De romantische komedie Zwaar Verliefd! trok in 2018 ruim 240.000 bioscoopbezoekers en de verfilming van Daphne Deckers' bestseller Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn werd in 2020 door meer dan 250.000 bezoekers bezocht in de bioscoop. Ze wisten zich in 2017 als co-executive producer te verbinden aan de Amerikaanse productie The Hitman's Bodyguard, die deels in Nederland werd opgenomen.

Cover klein

© Lonneke van Engelen, 2021

Ontwerp omslag: Communicatie Team
Fotografie omslag: No Point Fotostudio
Binnenwerk: Haags Bureau | Boekenmakers
Drukwerk: New Energy

ISBN 978-90-831390-1-2
Uitgeverij MIJ

Achterflap - Alleen een beetje verliefd misschien...