Persbericht 16 maart 2021

 

Brabantse debuteert met eerlijk en open boek over haar affaire, scheiding en alle ellende van dien…

Vandaag verschijnt ‘Alleen een beetje verliefd misschien…’ van debuterend schrijfster Lonneke van Engelen. Deze roman is het eerste deel dat zeven heftige jaren beschrijft. Ze heeft het lef gehad om alles op papier te zetten; haar verraad, het verdriet, de angst en de ruzies, maar ook de lust, de liefde, de hoop en intense seks.

Heleen van Rooyen meets Daphne Deckers
Schaamteloos, met een scherpe pen en een geestige blik op de realiteit. Net zoals Heleen van Rooyen doet Lonneke geen enkele concessie aan de werkelijkheid en geeft zichzelf letterlijk bloot. Ze observeert de wereld met de humoristische verwondering die we kennen van Daphne Deckers, die ook een scherpe pen niet schuwt. Lonneke voegt hier nog een bijzondere eigenschap aan toe: ze schrijft ongepolijst, vanuit haar hart.

#6 in de BOL.com Perfect Next Read aanbevelingen maart 2021
13 april 2021 pre-read in VROUW Glossy

Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar
Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee jonge kinderen, een goede baan, een tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar, maar haar man werd verliefd op een ander. Een beetje maar, hoor... Fuck it, dacht ze en ze gaf ze zich over. Aan een hopeloze verliefdheid. Op een collega, de knapste van kantoor. Ze is er voor gegaan. Zonder zekerheid, zonder garantie. Voor het eerst in haar leven gaat ze vreemd en belandt in een heftige affaire. Met alles erop en eraan. Stiekeme afspraakjes, ontmoetingen op gure carpoolplekken, seks in de buitenlucht. Ze moet zich verstoppen in zijn kledingkast om niet betrapt te worden, al haar spullen belanden in het zwembad, haar ex begint haar te bedreigen, bezorgt haar een lekke band, beklad haar huis enz enz enz. Maar…ze gaat ervoor en kiest voor haar minnaar. Met alle absurde, gênante en pijnlijke, maar o zo hilarische situaties van dien. Volgt ze één keer haar hart, krijg je dit.

Haar eerlijkheid, cynische blik en zelfspot maken dit verhaal niet alleen indrukwekkend, maar ook uitermate geestig. Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar. Het kan snel gaan…

Over Lonneke van Engelen
Geboren en getogen in Brabant. Inmiddels 42 jaar. Moeder van twee jongens. Gek van taal, schrijven en boeken. Op de basisschool een schrijfwedstrijd gewonnen, altijd voor de schoolkrant gewerkt en natuurlijk Communicatie gestudeerd. Het strand is haar favoriete plek, aan zee, slenterend langs de branding. Ze kookt graag, maar gaat nog liever uit eten. En ze drinkt graag wijn!

Nu verkrijgbaar!

Cover klein

© Lonneke van Engelen, 2021

Ontwerp omslag: Communicatie Team
Fotografie omslag: No Point Fotostudio
Binnenwerk: Haags Bureau | Boekenmakers
Drukwerk: New Energy

ISBN 978-90-831390-1-2
Uitgeverij MIJ

Achterflap - Alleen een beetje verliefd misschien...