Persbericht 16 maart 2022

Tweede roman Lonneke van Engelen nu verkrijgbaar.

‘Het was maar één mailtje...’
hét vervolg op bestseller debuut Lonneke van Engelen


16 maart 2022
Vandaag verschijnt Het was maar één mailtje..., hét vervolg op de succesvolle debuutroman van Lonneke van Engelen. Lonneke verhuist met de kinderen naar Raf, haar minnaar. De start van een lang en gelukkig leven samen, dacht ze... In werkelijkheid begint de ellende nu  pas echt...

Bestseller debuut
De debuutroman van Lonneke van Engelen uit 2021, Alleen een beetje verliefd misschien..., is met meer dan 22.000 verkochte exemplaren een regelrechte bestseller. Ook in het vervolg dat vandaag verschijnt, geeft ze zichzelf weer letterlijk bloot. Schaamteloos, met een scherpe pen en een geestige blik op de realiteit doet Lonneke geen enkele concessie aan de werkelijkheid. Ze observeert de wereld met humoristische verwondering en schuwt een scherpe pen niet. Lonneke voegt hier nog een bijzondere eigenschap aan toe: ze schrijft ongepolijst, vanuit haar hart.

Filmrechten verkocht
De filmrechten van haar debuutroman én van dit vervolg zijn aangekocht door Tom de Mol Productions en Dutch Filmworks. Naar verwachting komt de verfilming van beide boeken in het najaar van 2023 uit.

Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar
Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee jonge kinderen, goede baan, tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar, dacht ze...
En toen bleek haar man verliefd, op een ander. In plaats van te knokken voor haar gezin geeft ze zich over aan een hopeloze verliefdheid. Op een collega, de knapste van kantoor. Ze gaat ervoor.

In dit tweede deel wordt haar nieuwbakken relatie met Raf, haar minnaar, zwaar onder druk gezet door haar ex-man, die hen een leven samen niet gunt. Dit ontaardt in een heftige strijd met een aangifte en rechtszaak tot gevolg. Raf blijkt een gewilde collega. De afgunstige dames op kantoor storten zich als haaien op het prille liefdesgeluk, wat in een nieuwe affaire ontaard, maar tussen wie? Intussen zet haar ex-man de kinderen tegen hen op en lijkt het alsof iedereen in de haar omgeving tegen Lonneke is. Hoe lang houdt zij het vol, gevangen in alle stress, treiteringen, verwijten en afgunst?
Is ze gelukkig? Heeft ze spijt? Zijn ze nog samen? Lees mee in dit tweede deel...

Nu verkrijgbaar!

Cover Het was maar een mailtje

© Lonneke van Engelen, 2022

Ontwerp omslag: Communicatie Team
Fotografie omslag: No Point Fotostudio
Binnenwerk: Haags Bureau | Boekenmakers
Drukwerk: New Energy

ISBN 978-90-831390-3-6
Uitgeverij MIJ